info@tandartsblokzijl.nl

0527 291 735

Ma-Di-Wo van 08:30-17:00

kunstgebitten-prothese-behandelingen-biologische-tandarts-friesland-foto
kunstgebitten-prothese-behandeling-natuurlijke-tandarts-blokzijl-senioren-ouderen

Wilt u meer weten over kunstgebitten of protheses?

Wanneer heb ik een kunstgebit nodig en hoe werk het?

Soms moeten de natuurlijke tanden gedeeltelijk, of volledig, vervangen worden. Dit kan met partiële, frame- en volledige gebitsprotheses. Als natuurlijke tandarts gebruiken wij alleen niet-giftige kunstharsen om onze protheses te maken; geheel lichaamsvriendelijk dus!

Heeft u behoefte aan een consult of wilt u een afspraak maken? Klik dan hier.

Maak een Afspraak

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. De tandarts maakt een gebitsafdruk van uw mond;
  2. De afdruk wordt naar een tandtechnicus gestuurd, die de prothese op maat maakt;
  3. Samen met u bespreken wij uw voorkeur wat betreft de esthetiek van de nieuwe tanden. Denk aan kleur, vorm en maat van de kunsttanden;
  4. Wij gebruiken een roze, tandvleeskleurige, kunsthars die niet schadelijk is voor de gezondheid. Hierin zitten de kunsttanden verankerd;
  5. Frameprotheses zijn uit metaal opgebouwd.

Angst voor de tandarts

Ik heb angst voor de tandarts. Kunnen jullie mij helpen?

Tandarts Blokzijl is gespecialiseerd in het behandelen van hoogsensitieve patiënten. Dit betekent dat wij weten hoe wij met angstklachten om moeten gaan. Als u ons tijdig laat weten dat u hier moeite mee heeft, dan kunnen wij hier rekening mee houden en u geruststellen.

U hoeft zich niet te schamen voor uw angst. Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart angst bij een tandartsbezoek. Het is dus iets dat veel vaker voorkomt.

Het is van belang dat u weet waar wij precies mee bezig zijn tijdens een behandeling. Op deze manier weet u precies wat u te wachten staat en is de angst significant minder. Het feit dat wij onze patiënten persoonlijk willen leren kennen is ook een goede manier om van de angst af te komen.