info@tandartsblokzijl.nl

0527 291 735

Ma-Di-Wo van 08:30-17:00

cosmetische-tandheelkunde-behandeling-natuurlijke-tandarts-blokzijl-overijssel-tanden-bleken-mooie-tanden
cosmetische-tandheelkunde-behandeling-natuurlijke-tandarts-blokzijl-overijssel-tanden-bleken-kroon-etsbrug-porselein-mooie-witte-tanden

Heeft u baat bij Cosmetische Tandheelkunde?

Wat zijn kronen en bruggen?

De natuurlijke tandarts gebruikt uitsluitend natuurlijke, en lichaamsvriendelijke, materialen om duurzame kronen en bruggen te maken.

Kroon

Een kroon is een soort kapje dat bovenop uw tand wordt geplaatst. Als het bovenste stuk van uw tand is afgebroken, dan vervangt een kroon deze. Vaak zijn deze gemaakt uit metaal, of porselein, en passen precies op uw tand. Zo is uw tand weer volledig!

Kronen worden ook geplaatst op verzwakte tanden door bijvoorbeeld te grote vullingen. Bij verkleurde, of slecht gevormde, tanden wordt een kroon ook ingezet. De materialen die wij gebruiken zijn gemaakt uit niet-giftige keramische materialen en cementen die bio-compatibel zijn.

Een kroon kan zeker tien jaar mee, mits deze goed schoongehouden wordt.

Porselein

Porseleinen kronen en bruggen zijn populair doordat deze tandkleurig zijn, dus een natuurlijke uitstraling geven. Het verschil tussen een echte tand en een porseleinen tand is bijna niet te zien. Door de technieken die wij gebruiken is de kans op een breuk zeer klein. Porseleinen kronen kunnen in verschillende situaties worden toegepast.

Maak een Afspraak

Bruggen

Een brug heeft u nodig wanneer u één of meerdere tanden heeft verloren in bijvoorbeeld een auto-ongeluk. De brug wordt gemaakt ter vervanging van deze tanden, maar bruggen kunnen ook gebruikt worden om uw uiterlijk te verbeteren, bij kauwproblemen of het voorkomen van scheefstaande tanden.

Er zijn verschillende soorten bruggen. Bij een gewone brug vinden de pijlers zich aan beide kanten van de open ruimte, maar bij een vrij- eindigende brug bevinden de pijlers zich aan één kant.

Etsbrug

Een etsbrug is meestal mogelijk wanneer de tanden, of kiezen, aan weerszijden van de open ruimte nagenoeg gaaf zijn. Voor deze constructie hoeft nauwelijks iets van de grove tanden te worden afgeslepen. De etsbrug wordt vooral gebruikt ter vervanging van één of twee tanden. De brug wordt door middel van metalen plaatjes met speciale lijm onzichtbaar aan de binnenzijde van de tanden geplakt. Een etsbrug kan, indien nodig, meestal vrij eenvoudig worden verwijderd.

Van welk materiaal zijn kronen en bruggen gemaakt?

Hoe worden kronen en bruggen gezet?

 1. Er zijn twee of drie afspraken nodig om deze behandeling te voltooien;
 2. Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts een mondafdruk maken voor de tandtechnicus;
 3. Vervolgens zal de brug of kroon in een tandtechnisch laboratorium gemaakt worden. Dit kan één tot twee weken duren;
 4. De tandarts zal u tijdens de wachttijd een tijdelijke kroon, of brug, geven zodat u normaal kunt eten en praten. Het is belangrijk om tijdens deze periode geen hard of kleverig voedsel te eten;
 5. Tijdens het zetten van de kroon, of brug, zal de tandarts allereerst een deel van de tand of kies afslijpen om ruimte te creëren; 
 6. Indien nodig wordt er een plaatselijke verdoving toegepast;
 7. In de binnenzijde van de brug wordt een snel-verhardend cement aangebracht;
 8. De brug wordt op zijn plaats geschoven en stevig aangedrukt;
 9. Als uw tand of kies weinig houvast biedt voor de brug, kan de tandarts een opbouw maken.
  Deze wordt met een pin in het wortelkanaal gelijmd waarop de brug wordt vastgezet

Customer Feedback

Angst voor de tandarts

Ik heb angst voor de tandarts. Kunnen jullie mij helpen?

Tandarts Blokzijl is gespecialiseerd in het behandelen van hoogsensitieve patiënten. Dit betekent dat wij weten hoe wij met angstklachten om moeten gaan. Als u ons tijdig laat weten dat u hier moeite mee heeft, dan kunnen wij hier rekening mee houden en u geruststellen.

U hoeft  zich niet te schamen voor uw angst. Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart angst bij een tandartsbezoek. Het is dus iets dat veel vaker voorkomt.

Het is van belang dat u weet waar wij precies mee bezig zijn tijdens een behandeling. Op deze manier weet u precies wat u te wachten staat en is de angst significant minder. Het feit dat wij onze patiënten persoonlijk willen leren kennen is ook een goede manier om van de angst af te komen.