info@tandartsblokzijl.nl

0527 291 735

Ma t/m Do van 08:30-17:00

Hoe wordt mijn kind minder bang voor de tandarts?

Wij hebben speciaal voor kinderen een eenvoudig en speciaal
programma gemaakt: Gewoon Gaaf!
Bekijk hieronder hoe het ‘Gewoon Gaaf’ programma werkt

Hoe werkt het?

 1. Uw kind leert het zelf

Het ‘Gewoon Gaaf’ programma is een tandbehandelmethode speciaal gemaakt voor jonge kinderen. ‘Hoe minder gaatjes, hoe beter’, zeggen wij altijd en daarom adviseren en begeleiden wij ouders en kinderen binnen dit programma om gebitsproblemen te voorkomen. Tijdens dit programma wordt de nadruk gelegd op het kind laten zien hoe hij, of zij, optimaal voor zijn of haar eigen gebit kan zorgen.

2. Samenwerking

Dit programma is in samenwerking met het Ivoren Kruis ontwikkeld. Dit is een wetenschappelijke vereniging die voor de preventie van mond- en tandziekten opkomt en hiervoor programma’s ontwikkelt.

3. Voor alle leeftijden

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom! Wij hebben speciale opbouwplannen opgesteld voor de volgende leeftijdsgroepen:

  • 0 – 2 jaar (tijdens de doorbraak van de eerste tandjes);
  • 2 – 5 jaar;
  • 6 – 10 jaar;
  • 11 – 18 jaar.

Elke leeftijdsgroep heeft een eigen opbouwplan gebaseerd op hun tandheelkundige behoeftes. Deze programma’s zijn afgestemd op de tandproblemen per leeftijdscategorie en hebben tot doel gaatjes, tanderosie, tandplak en tandvleesproblemen te voorkomen. Op deze manier wordt er direct actie ondernomen, zodat behandeling achteraf niet nodig is.

4. Het werkt echt!

De resultaten van afgelopen jaar liegen er niet om: de kinderen lieten een verbetering van 80% zien in hun mondhygiëne. Meld u dus zo snel mogelijk aan!

Maak een Afspraak

kinderen-tandartspraktijk_blokzijl_tandarts-behandelingen-controle-holistisch-biologische-lichaamsvriendelijk-materialen-tanden-poetsen-vertrouwen-
kinderen-tandartspraktijk_blokzijl_tandarts-behandelingen-controle-holistisch-biologische-lichaamsvriendelijk-materialen-kinderen-vertrouwen-overijssel

Wilt u langskomen bij ons in de praktijk? Dat kan!
Wel moet u van tevoren dan even een afspraak maken

kinderen-tandartspraktijk_blokzijl_tandarts-behandelingen-controle-holistisch-biologische-lichaamsvriendelijk-materialen-angst

5. Veelgestelde vragen

Gaatjes kun je toch niet voorkomen? Of wel?

Echt wel! Met goede poetsinstructies en gezonde leefgewoonten kun je eigenhandig de vorming van gaatjes voorkomen. Gebruik weinig suiker in je maaltijden en drankjes, maar poets je tanden ook met fluoridetandpasta voor kinderen.

Kinderen die een ‘zwak gebit’ hebben kunnen ook met gezonde voeding en goed poetsen hun gebit gewoon gaaf houden. 

Kan een beginnend gaatje nog gestopt worden?

Ja! Elk gaatje start als een wit vlekje, waardoor je gaatjes kunt stoppen of zelfs herstellen. Hier is tijd en aandacht voor nodig en natuurlijk een oplettende ouder, zodat het tijdig wordt gesignaleerd.

Is een fluoridebehandeling voor mijn kind noodzakelijk? 

Nee, een extra fluoridebehandeling voor kinderen is vaak niet nodig. Je doet jouw kind niet tekort als je deze behandeling overslaat, want tweemaal per dag op de juiste wijze poetsen is het beste medicijn.

Is het verantwoord om sealen over te slaan? 

Soms kiest de mondzorgspecialist ervoor om de tanden en kiezen van patiënten te sealen. Dit betekent dat groeven en putjes in het gebit worden afgedicht, zodat er geen vuil in kan komen. Heeft de tandarts of mondhygiënist niet de intentie om het gebit van jouw zoon of dochter te sealen? Dan is dit een verantwoorde, afgewogen keuze, want ook in gesealde kiezen kunnen gewoon gaatjes ontstaan als je ze niet goed verzorgt!

kinderen-tandartspraktijk_blokzijl_tandarts-behandelingen-controle-holistisch-biologische-lichaamsvriendelijk-materialen-oplossing

6. Uitstekende mondzorg voor kinderen

De basisverzekering dekt deze tandartskosten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar:

  • Jaarlijkse controle (of preventief onderzoek); één keer per jaar. Op indicatie van de tandarts zijn meerdere controles per jaar mogelijk;
  • Gewoon Gaaf methode;
  • Incidentele consulten;
  • Röntgenonderzoek (behalve onderzoek in verband met orthodontie);
  • Tandsteen verwijderen;
  • Sealen (enkele verzekeraars vragen een eigen bijdrage, uw tandarts kan u hierover informeren);
  • Fluoride behandeling (tweemaal per jaar of vaker op indicatie);
  • Tandvleesbehandelingen;
  • Verdovingen en restauratie van vullingen;
  • Wortelkanaalbehandelingen;
  • Behandeling van kaak- en kauwklachten;
  • Chirurgische tandheelkundige, met uitzondering van implantaten;
  • Uitneembare prothetische voorzieningen.

Sommige tandartskosten worden niet vergoed door de basisverzekering, zoals orthodontie, kronen, bruggen, gedeeltelijke protheses, uitwending bleken en implantaten. 

Maak een Afspraak