info@tandartsblokzijl.nl

0527 291 735

Di – Wo – Vrij van 08:30-17:00

wortelkanaalbehandeling-werkwijze-tandartspraktijk_blokzijl_tandarts-behandelingen-controle-holistisch-biologische-lichaamsvriendelijke-materialen-team-tandartsassistente-mondhygiene-afspraak-receptie-andreas-gaby-laura-met-man-senior-patient-ouderen
wortelkanaalbehandeling-behandelingen-natuurlijke-tandarts-blokzijl-lichaamsvriendelijke-materialen-holistisch-kinderen-ouderen-mondhygiene-ontsteking

Is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk?:

Wortelkanaalbehandeling: hoe gaat het in zijn werk?

  1. Wanneer heb ik een wortelkanaalbehandeling nodig?

Binnen uw tandvlees bevindt zich pulpa. Pulpa bestaat uit bindweefsel, bloedvaten en zenuwweefsel. Als dit binnen de tandwortel ontstoken raakt, zal dit niet meer genezen. Dit dode weefsel moet per direct verwijderd worden. Dat is wat een wortelkanaalbehandeling inhoudt: het verwijderen van het dode weefsel in het wortelkanaal.

  1. De locatie van de ontsteking wordt onderzocht

Door middel van röntgenfoto’s stelt de tandarts vast waar in de mond de ontsteking voorkomt.

  1. De tandarts controleert of er nog gevoel in het tandvlees zit

De tandarts doet dit door met koud materiaal in het tandvlees te prikken. Vaak is het niet nodig om verdoving te gebruiken als het tandvlees gevoelloos blijkt. Heeft u wel gevoelig in dit deel van de mond? Dan krijgt u uiteraard een plaatselijke verdoving met een lichaamsvriendelijk middel.

  1. Het tandvlees wordt opengemaakt en het dode weefsel verwijderd

Het tandvlees wordt vervolgens met vijltjes gereinigd en de kanalen worden gedesinfecteerd met spoelvloeistof.

  1. De kanalen worden dichtgemaakt

Dit wordt gedaan met lichaamsvriendelijke, natuurlijke vullingen.

  1. Bij een verzwakte kies brengt de tandarts een kroon aan.

Lees hier meer over kronen.

Uw tand of kies kan na deze behandeling nog jaren mee.

Tandartspraktijk Blokzijl is een natuurlijke tandarts, die zich inzet voor het gebruik van lichaamsvriendelijke materialen. U kunt erop vertrouwen dat alles wat tijdens deze behandeling gebruikt wordt, natuurlijk en lichaamsvriendelijk is. Dit geldt voor zowel uw gezondheid als voor de gezondheid van uw kind. Lees hier wat voor vullingen wij gebruiken bij een wortelkanaalbehandeling.

Maak een Afspraak

Customer Feedback

Angst voor de tandarts

Ik heb angst voor de tandarts. Kunnen jullie mij helpen?

Tandarts Blokzijl is gespecialiseerd in het behandelen van hoogsensitieve patiënten. Dit betekent dat wij weten hoe wij met angstklachten om moeten gaan. Als u ons tijdig laat weten dat u hier moeite mee heeft, dan kunnen wij hier rekening mee houden en u geruststellen.

U hoeft  zich niet te schamen voor uw angst. Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart angst bij een tandartsbezoek. Het is dus iets dat veel vaker voorkomt.

Het is van belang dat u weet waar wij precies mee bezig zijn tijdens een behandeling. Op deze manier weet u precies wat u te wachten staat en is de angst significant minder. Het feit dat wij onze patiënten persoonlijk willen leren kennen is ook een goede manier om van de angst af te komen.